Чи безпечні матеріали, з яких виготовлений вібромасажер?
Так! Компанія ARK Therapeutic була заснована для того, щоб надавати високоякісні вироби для людей з особливими потребами з метою покращення якості їхнього життя. Ми є однією з небагатьох компаній у цій галузі, зареєстрованій в Управлінні з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (FDA), і наші вироби входять до списку FDA та виробляються у США. Крім того, вироби ARK призначені для використання в медицині, відповідають вимогам FDA і не містять свинцю, ефіру фталевої кислоти, полівінілхлориду, бісфенолу або латексу.
Запобіжні заходи при роботі з масажером Z-vibe

Будь ласка, дотримуйтесь таких запобіжних заходів:
• Масажери Z-Vibe® є приладами лікувально-оздоровчого призначення і процес використання повинен постійно контролюватись. Якщо дитина хоче самостійно тримати інструмент у руці, ми рекомендуємо використовувати метод «рука в руці» або здійснювати безпосереднє спостереження
за процесом використання.
• Інструмент містить дрібні деталі, які можуть потрапити в дихальні шляхи та викликати ядуху. Тому потрібно дотримуватися запобіжних заходів при зміні насадок і/або заміні батарей.
• Дитина не повинна жувати ручку приладу, а лише насадки, спеціально призначені для жування.
• Для того, щоб увімкнути вібромасажер, просто повертайте насадку Switch на кінці ручки, поки пристрій не почне вібрувати. Будь ласка, не затягуйте насадку занадто сильно, оскільки це не посилить вібрацію, а може призвести до пошкодження двигуна.
• У санітарно-гігієнічних цілях ми не рекомендуємо використовувати одну й ту саму насадку для кількох пацієнтів. Рекомендується, щоб кожен пацієнт мав власну насадку або набір насадок.
• Найкраще уникати впливу на зону скронево-нижньощелепного суглоба, оскільки в деяких людей це викликає неприємні відчуття. Крім того, варто уникати області носа у людей із проблемами, пов’язаними з підрядними пазухами носа, оскільки в цій зоні може бути підвищена чутливість.

Як правильно доглядати за насадками та масажером Z-vibe?

Саму ручку масажера ви можете обробляти спреєм, що дезінфікує, або серветкою.
Насадки повинні бути зняті та оброблені одним із наступних способів:

– Вимиті антибактеріальним милом і промиті значною кількістю проточної води
– Можна покласти насадки в посудомийку. Важливо переконатися, що вони не впадуть на нагрівальний елемент, що розташований на дні посудомийної машини. Якщо можливо, вимкніть режим сушіння.
– Ви можете покласти насадки в киплячу воду, але не більше ніж на 2-3 хвилини. Дайте достатньо часу щоб насадки охолонули.
– Ви можете використовувати “Аноліт КРИСТАЛ” препарат для дезінфекції, стерилізації та антисептичної обробки.

Ці поради щодо догляду правильні для домашнього особистого використання Z-vibe.
В іншому випадку, ми рекомендуємо використовувати насадки індивідуально. Якщо ви користуєтеся масажером Z-vibe у логопедичній практиці, запропонуйте пацієнтам придбати насадки для індивідуального використання. Це також важливо, як і використання особистої зубної щітки.

Як заощадити при покупці Z-vibe?

Найбільш вигідним є придбання наборів Z-vibe із насадками. Доступні у продажу набори ви можете переглянути на сторінці НАБОРИ Z-VIBE

Який термін служби фірмових елементів живлення для Z-Vibe?

Офіційні елементи живлення Z-vibe від Ark Therapeutic розраховані на 24 години безперервної роботи. Таким чином, якщо ви використовуєте Z-vibe кілька хвилин на день, однієї батареї вистачить на дуже тривалий період.

Для кого підходить Z-vibe?

Вібромасажером ARK’s Z-Vibe® можуть користуватися всі люди, незалежно від віку та когнітивної здатності, зокрема, особи з дефектами мовлення, розладами прийому їжі, з проблемами сенсорного сприйняття та/або утрудненнями у виробленні навичок мовної моторики. Подібні труднощі виникають у дітей із синдромом Дауна, аутизмом, дитячим церебральним паралічем, дисфункцією сенсорної інтеграції тощо. Вихователі повинні консультуватися з логопедом та лікарем з професійних захворювань, щоб дізнатися, чи можна включити Z-Vibe в план лікування.

Хто є виробником вібромасажерів Z-Vibe?

Виробник – компанія ARK Therapeutic (США). Ви отримуєте виріб у офіційного імпортера.

Ідея створення вібромасажера Z-Vibe® належить магістру наук, сертифікованому спеціалісту CCC-SLP (Сертифікат клінічної компетентності для логопедів) Дебре С. Ловськи та її чоловікові Джону Ловськи, бакалавру наук за спеціальністю інженера-механіка. Пропрацювавши понад 35 років з дітьми та дорослими з порушеннями мови та розладами прийому їжі, Деббі повністю розуміє проблеми, з якими щодня стикаються люди з особливими потребами. Тому вібромасажер Z-Vibe® був розроблений з урахуванням безпеки, довговічності та універсальності.

Чи може моя дитина самостійно скористатися Z-Vibe®?

Вібромасажер Z-Vibe® повинен використовувати терапевт та/або батьки. Якщо дитина хоче самостійно тримати Z-Vibe в руках, ми рекомендуємо використовувати метод «рука в руці». Оскільки цей виріб медичного призначення містить дрібні деталі, використання має відбуватися під постійним наглядом.

Чи підходить вібрація всім?

Багатьом людям подобається відчувати приплив сенсорних сигналів у порожнині рота, і вони із задоволенням сприймають стимуляцію за допомогою вібромасажера Z-Vibe®. Однак у кожної людини є свої власні сенсорні уподобання, уподобання та упередження, і тому деякі люди можуть бути менш сприйнятливими до вібрації, ніж інші. Вібрація викликає настороженість, і може знадобитися час для того щоб дитина перейнялася довірою і почав її сприймати. Спочатку потрібно повільно та поступово вводити прилад у рот без вібрації. Потім можна увімкнути прилад і показати, як він працює, дозволяючи відчути вібрацію на руках або на руках, поступово переходячи до ротової порожнини. Проте, не забувайте, що Z-Vibe® можна використовувати у положенні «Вимк.» без вібрації. Навіть без вібрації Z-Vibe® може використовуватися для орально-моторної стимуляції та виконання вправ для розробки навичок прийому їжі та мовної моторики.

Я батько/вихователь. Чи можу я використовувати Z-Vibe® вдома?

Звісно! При використанні вібромасажера вдома батьки повинні суворо дотримуватися рекомендацій щодо терапії. У середньому діти відвідують логопеда 1-2 рази на тиждень, але Ви бачите свою дитину щодня! Ви можете прискорити процес навчання, працюючи з дитиною щодня і виконуючи домашні завдання кілька разів протягом дня. Попросіть свого терапевта пояснити і продемонструвати, як виконувати вправи, і дати рекомендації, як досягти результатів у домашніх умовах.